Har fått bedre verktøy for å mestre hverdagen

Sven nærmer seg nå slutten på et to-årig løp som deltaker hos RIBO der han nå ser tilbake på hva oppholdet har betydd for han.

Gjennom behandling på RIBO og arbeidstrening på Vev-Al-Plast og en barnehage i bygda har han tatt store steg og blitt bedre kjent med seg selv og staket ut en kurs videre.

Han har vært gjennom det kognitive samtaleprogrammet VDF (Velg din framtid), Smartkurs, Mindfulnesskurs og kunstterapi.

– Alt dette har gitt meg bedre verktøy til å takle hverdagene, både på jobb og i det sosiale livet. Nå har jeg blitt bedre kjent med meg selv og har lært meg å være mer til stede i eget liv, sier Sven.

Sven kom til RIBO i begynnelsen av 2015 og flyttet da inn på Internatet sammen med ti andre ungdommer. I starten følte han seg veldig trøtt og hverdagene var slitsomme å komme seg gjennom. Etter hvert, som en del av kvalifiseringsprogrammet, flyttet han over til mindre bemannet bolig før han etter hvert ble boende for seg selv i egen boenhet på RIBO.

– I starten kunne jeg gå og legge meg rett etter jobb og bare sove på grunn av min angst og depresjon. Nå har jeg fått gnisten tilbake og jeg er veldig lysten på å komme meg videre med utdanning. Jeg har lyst å jobbe med folk og sannsynligvis kommer jeg til å søke på Barne- og ungdomsarbeiderfaget, sier han med et smil.

Han startet med Kunstterapi i fjor vår og gikk deretter videre med Mindfulnesskurs, noe han varmt anbefaler videre.

– Kunstterapien ufarliggjør det å gå inn i problematiske ting. Denne terapien har hjulpet meg masse med mine problemer og i kombinasjon med mindfulness har jeg lært meg hvordan jeg reagerer på stress og hvordan jeg lettere kan håndtere det som kommer, sier Sven.

Han beskriver også det han har lært som svært relevant i forhold til hans arbeidstrening i barnehage.

– Merker at jeg er enda mer tilstede i nuet og situasjonene.

– Hvordan har disse to årene vært og hvor viktig har oppholdet på RIBO vært for deg?

– Det har vært veldig viktig for min utvikling. Har lært å forstå meg selv, fått verktøy for å mestre utfordringer og funnet ut hva jeg vil i livet. Jeg har fått utfordret meg selv på en veldig positiv måte og reiser herfra snart med mange gode minner, gode venner og mine varmeste anbefalinger. Oppholdet på RIBO med alle de gode samtalene, terapien og arbeidstreninga har virkelig gjort en forskjell for meg.

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.