Et framtidsrettet samarbeid

Torsdag 4. april 2019 presenterte RIBO og Vev-Al-Plast sin Samhandlingsmodell som er utviklet gjennom mange år i Saltdal på et seminar i Bodø.

På seminaret ble også forskningsrapporten fra NTNU presentert av psykologiprofessor Torbjørn Rundmo. Den dokumenterer svært gode resultater. De har forsket siden 2011, og rapporten viser at 48% av ungdommene som har vært inne i opplegget i d…ag er i arbeid i tillegg til at flere er i utdanningsløp.

Dette betyr store besparelser for samfunnet og ikke minst bedre livskvalitet for de ungdommene det gjelder. Det er tross alt det viktigste.

For hver ungdom som kommer seg ut av uføretrygd og inn i ordinært arbeid sparer samfunnet mellom 10 og 15 millioner i rene trygdeutbetalinger. Da har man ikke tatt med seg gevinsten av verdiskapning, økt livskvalitet og alle de andre positive effektene av å være i arbeidslivet.
RIBO og Vev-Al-Plasts samhandlingsmodell er unik i nasjonal sammenheng, og vårt ønske er at flere ungdommer i hele landet skal få muligheten til et tilsvarende tilbud.
Derfor ønsker vi i samarbeid med Vev-Al-Plast å bidra til dele denne opparbeidede kunnskapen for å få dette til. Vi ser potensialet i ungdommen og vi vil at alle skal få muligheten til å komme seg videre for å kunne bidra og det aller viktigste; Bli sett, bli hørt, bli respektert og forstått.

På bildet ser vi fra venstre daglig leder på RIBO, Kurt Gunnar Johansen, psykologiprofessor Torbjørn Rundmo og Vev-Al-Plasts daglige leder Dagfinn Bendixen.

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.