Ny leder på plass

1. oktober hadde Sven-Roger Johnsplass sin første dag som ny daglig leder ved Stiftelsen RIBO. Han erstatter Kurt Johansen som har vært leder i 25 år.

– Det har vært en spennende og innholdsrik første uke på RIBO. Å få komme hit til Røkland, og å få bli en del av det kompetente miljøet her, er noe jeg har sett frem til. RIBO har en historikk og en filosofi som over tid har gitt et faglig godt renommé over det ganske land. Å ta over stafettpinnen etter Kurt som har vært daglig leder i 25 år ser jeg som en stor utfordring, sier Johnsplass i en pressemelding.

– Kurt sitter på en kunnskap om RIBO som er helt unik. Derfor er jeg glad for at han ikke er ferdig i organisasjonen ennå, men at jeg kan bruke hans kapasitet en stund fremover. For meg blir det viktig å ivareta det som RIBO har bygd opp og som fungerer. Samtidig skal jeg bidra til at RIBO fortsetter å utvikle seg, og at vi i fremtiden fortsatt skal være et kvalitativt godt alternativ, sier Johnsplass.

Johnsplass sier at han opplever så langt at det er mange engasjerte og erfarne medarbeidere i organisasjonen, og at han har fått møte deltakere som med tydelighet setter pris på å få mulighet til å påvirke sin fremtid gjennom opphold her på RIBO.

– RIBO har mange eksempler på hvilke resultater gode de har oppnådd gjennom godt strukturert faglig arbeid. Min kjennskap til RIBO før jeg begynte var gjennom tidligere arbeid hos Bodø Industri og gjennom Kriminalomsorgen. Jeg hadde et godt inntrykk før jeg begynte, og det har bare forsterket seg positivt så langt. Jeg ser virkelig frem til fortsettelsen her og gleder meg til å bli en del av RIBO, sier den nye daglige lederen.

Kurt Johansen som har vært daglig leder i 25 år, går av med pensjon ved årets slutt. Han skal bruke de siste månedene av året til å være veileder/rådgiver i Stiftelsen RIBO, samt å sørge for en god overlapping med Johnsplass.

– Jeg har vært ansatt ved Stiftelsen RIBO siden høsten 1993. Arbeidet har vært svært givende, og ingen dager har vært kjedelige. RIBO er en bedrift som hele tiden må tilpasse seg de behov som andre instanser trenger. Vi skal være et alternativ og supplement til lovbestemte tjenester. Samfunnsreformer, helsereformen, samhandlingsreformen og NAV-etablering har ført til at RIBO har måttet gjennomføre flere omstillinger, sier han.

– Problematikken hos deltakergruppen har også endret seg i løpet av disse årene. RIBO har først og fremst lyktes i et behandlingsperspektiv gjennom sammensetningen av personalgruppen i forhold til alder, kjønn, utdannelse og personlig egnethet. I løpet av disse årene har personalstaben på grunn av etterspørsel, økt fra 12 til 57 årsverk og boligmassen fra fire til 15 enheter. Vi har også fått til et godt samarbeid med eksterne instanser som; NAV, helseforetak, barnevern, kriminalomsorg, kommunal psykiatritjeneste, Valnesfjord Helsesportsenter, ulike utdanningsinstitusjoner med flere, noe som har vært nødvendig for at deltakerne skal få en meningsfullt tilværelse etter oppholdet her, sier Johansen.

Stiftelsen RIBO har også siden 1994 hatt en samarbeidsavtale med Vev-Al-Plast AS, der de i fellesskap har gitt deltakerne et 24/7-tilbud som har ført til et effektivt og vellykket attføringssopphold. Noen går videre til jobb, skole eller tilrettelagt arbeidstilbud. Av de som er utskrevet siden 2008 er 48 % kommet ut i ordinært arbeid i henhold til rapport fra NTNU.

– Samarbeidet med dem har vært svært givende og forskningsresultatene derfra dokumenterer at den jobben som gjøres virker. Jeg vil takke for tiden på RIBO og ønsker Sven-Roger lykke til med å videreføre RIBO til nye høyder, sier Johansen.

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.