Ole Orvin og Sven-Roger Johnsplass

På bildet ser vi fagleder Ole Tobias Orvin og daglig leder Sven-Roger Johnsplass. Foto: Sverre Breivik

Ole takker av ved årsskiftet

RIBOs fagleder Ole Tobias Orvin går av med pensjon ved årsskiftet etter 21 år i ungdommens tjeneste.

Ole Orvin og Sven-Roger Johnsplass

På bildet ser vi fagleder Ole Tobias Orvin og daglig leder Sven-Roger Johnsplass. Foto: Sverre Breivik

Han begynte 1. januar 2000, og meningen var at han bare skulle være her i ett år, men slik ble det altså ikke.

–          At det ble så lenge som 21 år skyldes flere ting. Det var rett og slett så spennende og givende at det ene året til slutt ble til 21, sier Ole Tobias.

Det har ligget i kortene og på mange måter vært forutbestemt at han skulle vie hele sitt yrkesaktive liv til ungdommer, og han har i tillegg til å jobbe med ungdommer på dagtid også blant annet vært skitrener.

–          For meg har det vært viktig å finne alternative måter for å nå inn til ungdommen, slik at de kan finne en mestringsarena. Det handler om å gjøre ting på nye måter, sier han.

–          Hvordan er det nå og gå rundt å si farvel til kollegene og ungdommene du har jobbet tett med?

–          Jeg har trivdes godt i alle disse årene og det blir naturlig nok rart å si farvel til mine gode kolleger, men det verste er definitivt å ta avskjed med ungdommene, sier Ole Tobias.

Han har planlagt pensjonisttilværelsen godt, og han ser ikke bort fra at han kommer til å fortsette å jobbe med ungdom videre.

–          Gjennom disse årene har jeg vært så heldig å få jobbe med flotte ungdommer, og kunne bidra til å gjøre en forskjell, sier han.

Ole Tobias har gjennom sin jobb som fagleder videreutviklet et kognitivt samtaleprogram som kalles VDF (Velg Din Framtid) etter et svensk konsept. Det er her noe av RIBOs faglige plattform ligger. Dette programmet er alle ansatte i RIBO og arbeidslederne ved vekstbedriften Vev-Al-Plast drillet på.

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.