Dataspilling

Samhandlingsmodellen

Hvis du så Helene Sjekker inn søndag 26. april om «unge dropouts» fra Saltdal, så merket du deg kanskje at de snakket litt om samhandlingsmodellen og hvordan den var grunnlaget for jobben med den enkelte ungdom.

Dataspilling

Modellen er utviklet i Saltdal, og er et forskningsbasert tilbud til unge mennesker med bistandsbehov.

Tilbudet er det eneste i sitt slag i Norge!

Gjennom mange år har Stiftelsen RIBO og vekstbedriften Vev-Al-Plast AS i fellesskap utviklet denne samhandlingsmodellen, en modell som retter seg inn mot aldersgruppen 18-29 år og som har diagnoser som kan kvalifisere til uføretrygd eller allerede har fått innvilget ung ufør.

Disse ungdommene har gjerne forsøkt å få hjelp i flere vanlige NAV-tiltak uten at man lykkes. I målgruppen har flere psykiske utfordringer og kognitive og psykiske problemer.

Nøkkelen er at egeninnsats fra den enkelte ungdommen forenes med ressurser fra Helse Nord og ressurser fra NAV. Også økonomisk er modellen en samhandlingsmodell mellom NAV, Helse Nord og deltakeren selv. Helse Nord RHF – finansierer sin andel for å ivareta behandlingsdelen i modellen.

Når deltakeren velger å takke ja til tilbudet om deltakelse i samhandlingsmodellen, velger han/hun å satse deler av sin AAP som en egeninnsats.

Vi bruker arbeid som medisin og oppnår god effekt gjennom samtidigheten mellom behandling og arbeidstrening.

Ønsker du å vite mer om modellen?

Da tar du kontakt med daglig leder i Stiftelsen RIBO, Sven-Roger Johnsplass på tlf. 982 09 714 eller daglig leder på Vev-Al-Plast AS, Dagfinn Bendixen på tlf. 906 03 330

 

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.