Samhandlingsmodellen

Sven-Roger Johnsplass (RIBO) og Bengt-Arne Sundsfjord (Vev-Al-Plast)

Stor pågang etter «Helene sjekker inn»

Daglige leder Sven-Roger Johnsplass, sier RIBO opplever stor pågang på telefon, epost og via hjemmesiden og sosiale medier etter «Helene sjekker inn» på NRK søndag 26. april.

Samhandlingsmodellen

Sven-Roger Johnsplass (RIBO) og Bengt-Arne Sundsfjord (Vev-Al-Plast)

I programmet ble Samhandlingsmodellen mellom Ribo og Vev-Al-Plast presentert, og mange av de som har tatt kontakt har ønsket å høre mer om det tjenestetilbudet vi har sammen til det beste for ungdommen. Det har vært en betydelig pågang, noe som viser at vi gjør noe rett og at behovet for Samhandlingsmodellen er til stede, sier Johnsplass.

Modellen er utviklet i Saltdal og er det eneste i sitt slag i landet. Tilbudet er kvalitetssikret gjennom forskning utført av NTNU siden 2011. Dokumentasjon finner du blant annet på vår hjemmeside under fanen «om oss – RIBO i media».

Gjennom mange år har Stiftelsen RIBO og vekstbedriften Vev-Al-Plast AS i fellesskap utviklet denne samhandlingsmodellen, en modell som retter seg inn mot aldersgruppen 18-29 år og som har diagnoser som kan kvalifisere til uføretrygd eller allerede har fått innvilget ung ufør.

– Nøkkelen er at egeninnsats fra den enkelte ungdommen forenes med ressurser fra Helse Nord og ressurser fra NAV. Også økonomisk er modellen en samhandlingsmodell mellom NAV, Helse Nord og deltakeren selv. Helse Nord RHF – finansierer sin andel for å ivareta behandlingsdelen i modellen, sier Johnsplass.

Stikkord er arbeid som medisin og samtidigheten mellom behandling og arbeidstrening.

Ønsker du å vite mer om modellen?

Da tar du kontakt med daglig leder i Stiftelsen RIBO, Sven-Roger Johnsplass på tlf. 982 09 714 eller daglig leder på Vev-Al-Plast AS, Dagfinn Bendixen på tlf. 906 03 330. Du kan også sende e-post på post@ribo.no

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.