Foreleser for NTNUs masterstudenter

Dagfinn Bendixen, Bengt Arne Sundsfjord og Kurt Johansen

Foreleser for NTNUs masterstudenter

I løpet av to uker har RIBO og Vev-Al-Plast (VAP) hatt forelesninger for masterstudentene i psykologi ved NTNU i Trondheim.

Foreleser for NTNUs masterstudenter

Dagfinn Bendixen, Bengt Arne Sundsfjord og Kurt Johansen

Forelesningene skjer digitalt og er en del av undervisningsopplegget for studentene. Temaet for forelesningene er Samhandlingsmodellen som er utviklet over flere tiår i Saltdal i tett samarbeid mellom RIBO og VAP.

Det var NTNU-kontakten og tidligere daglig leder ved RIBO, Kurt Johansen, daglig leder ved VAP Dagfinn Bendixen og fagveileder Bengt-Arne Sundsfjord som gjennomførte forelesningene, og de ble tydelig godt mottatt av studentene som for anledningen fulgte med fra sine hjemmestudentkontor.

De to forelesningsbolkene har fått titlene «Arbeid som medisin» og «Ideologi og metodikk». Noen av studentene som deltok kommer også til å være deltakere i den videre planlagte forskningen på modellen.

Forelesningene er et resultat av en langvarig forskning på deltakerne som har vært en del av Samhandlingsmodellen siden 2011.

NTNU kan melde om at tilbakemeldingene på forelesningene fra studentenes side er svært gode.

I skrivende stund er over 20.000 ungdommer i alderen 18-29 år uføretrygdet, og dette er dessverre et tall som er økende, tidvis sterkt økende. Vi kan også lese ut av NAVs statistikker at over 80.000 i samme aldersgruppe er utenfor arbeidsliv og skole. Det er i grunnen bakteppet som gjør disse forelesningene relevante ettersom man i Saltdal har vist til svært gode resultater, som igjen er svært bra for den enkelte ungdom, og ikke minst for samfunnsøkonomien.

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.