Gave fra Sanitetsforeningen i Saltdal til ny park på Røkland

Saniteten støtter park på Røkland

På Røkland er Kaleido i gang med å etablere park på sørsiden av parkeringsplassen utenfor bruktbutikken. Parkplanene har vakt begeistring hos blant andre bygdas driftige sanitetsforening.

 

Gave fra Sanitetsforeningen i Saltdal til ny park på Røkland

Nylig dukket de blide damene i Saltdal sanitetsforening opp med en sjekk på hele 150.000 kroner, noe som betyr at grunnarbeidet blir gjort ferdig i god tid før vinteren kommer.

For oss er det viktig å kunne støtte opp om gode tiltak som dette, tiltak som betyr noe for lokalsamfunnet og er tilrettelagt for alle. Denne parken har vi virkelig tro på at vil bety mye både for barn, unge, eldre, de med funksjonsnedsettelser og resten av befolkningen. Vi behøvde ikke lang tid på å bestemme oss for å støtte denne gode saken, sier leder i Saltdal sanitetsforening, Cecilie Bringslimark.

Stiftelsen RIBO/Kaleido har jobbet med disse parkplanene ei tid, og de vel to målene som besto av seljekratt vil til våren/sommeren bli en park med navnet Samfunnsparken, noe de forklarer slik:

Vi holder til i det gamle samfunnshuset på Røkland, dette vil bety et løft for lokalsamfunnet og vi søker midler gjennom Samfunnsløftet fra Sparebanken Nord-Norge, sier Thorbjørn Håkonsen og Sverre Breivik ved Kaleido Bruktbutikk og kafe.

Parken vil få store gressflater med beplantning, gangstier, belysning, grillplasser, bane for boccia og petanque, bord og benker, og det jobbes også med å få på plass en scene og bru over til forretningssenteret. Scenen tenkes brukt til alt fra premieutdeling, auksjon til små konserter og lignende.

Det planlegges også en stor infovegg som skal skjule gass- og dieselcontainerne fra parken. Veggen skal bruks til informasjon om alle bygdas severdigheter og muligheter. Parken skal driftes og vedlikeholdes av oss, og dette blir nok en god arbeidstreningsarena for våre ungdommer. Den vil være åpen for alle, og vi håper vi kan ha storstilt åpning knyttet til Kaleidos femårsjubileum 4.juli, sier Håkonsen og Breivik.

Planene er allerede presentert for flere miljøer, og det har bare vært positive tilbakemeldinger, forteller de videre.

At vi nå får denne pengegaven fra sanitetsforeninga betyr at dette blir noe av og at grunnarbeidet faktisk har kunnet starte. Vi ble nesten stumme da vi fikk vite dette. Tusen takk til Saltdal sanitetsforening, sier Håkonsen og Breivik.

PK Strøm er akkurat ferdig med grunnarbeidet, og mange har nok lurt på hva som foregår sør for parkeringsplassen. Nå er det klart at det blir en park for allmennheten, og gjengen på Kaleido håper den vil bli flittig brukt av både skole, idrettslag og andre i nærområdet.

For oss betyr det også mye med tanke på å kunne kjøre enkle arrangement i flotte omgivelser. Området trengte et løft, og nå begynner vi å se konturene av noe virkelig bra. Jobben med å skaffe de nødvendige midlene pågår kontinuerlig slik at parken kan realiseres til sommeren, sier Håkonsen og Breivik.

Gave til ny park

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.