Blide studenter i praksis på RIBO

Blide studenter

Simone Alvilde Lind (23) fra Øksnes, Lasse Pettersen (24) fra Fauske og Anie Borges Øines (22) har det til felles at de alle studerer ved Nord Universitet og har sin andreårspraksis hos Stiftelsen RIBO.

Blide studenter i praksis på RIBO

Simone og Anie studerer sosialt arbeid (sosionom) og har vært i praksis siden i januar, og de skal være her ut mai. Simone har vært tilknyttet avd. Holmen, mens Anie har vekslet mellom Kilden og Holmen. Lasse studerer sykepleien og er nå i innspurten på sin åtte uker lange praksisperiode på Kilden.

Felles for alle tre er at de ble oppmerksom på RIBO gjennom «Helene sjekker inn» på NRK 1 for et par år siden.

–          Men så viste det seg å være så uendelig mye større og omfattende enn det vi trodde, sier trioen.

De er godt fornøyde med praksisperioden både når det gjelder måten de har blitt tatt mot på, og innholdet i selve praksisen.

–          Vi har blitt godt tatt mot både av ungdommene og de ansatte og vi synes praksisen er høyst relevant i forhold til et miljøterapeutisk perspektiv, sier de.

Lasse har dagpendlet fra Fauske, mens Simone og Anie har i perioder bodd på RIBO ettersom de har tilholdssted i Bodø.

–          Vi har vært heldige å fått komprimerte vakter, noe som har lettet på dette med pendling.

Så er det store spørsmålet: Vil de anbefale RIBO som praksissted til kommende studenter?

–          Ja, absolutt, sier de nærmest i kor.

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.