Åtte flotte uker på RIBO

Ingrid Sommarset (21) fra Fauske og Eva Bredesen (22) fra Saltdal går siste året på sykepleierutdanninga ved Nord Universitet i Bodø og har hatt sin praksis ved RIBO.

Etter åtte uker i praksis er det nå tid for å runde av og evaluere perioden. I løpet av de to månedene har de skrevet to oppgaver og gått inn i ordinær turnus sammen med sine veiledere.

Hva sitter de så igjen med av inntrykk etter disse ukene?
Ingrid har vært på RIBO Prosjekt på Søsterhjemmet, mens Eva har vært på RIBOs attføringsavdeling.
– Det har vært åtte fantastiske uker der jeg har lært mye, og jeg kan trygt anbefale andre å ha sin praksis her, sier Ingrid.

Ingrid forteller at hun har hørt mye positivt om RIBO i forkant, både fra studiestedet og fra studenter som har hatt sin praksisperiode her tidligere.
– Jeg merker godt at de er vant til å ta i mot studenter og jeg kunne godt tenke meg til å jobbe her i framtiden, sier Ingrid.

Studievenninnen Eva Bredesen er også godt fornøyd med sin praksisperiode, og sier at hun gruer seg til i morgen ettersom det er hennes siste dag i praksis.
– Det har vært noen fine uker og det har gått veldig fort. Jeg har lært meg selv bedre å kjenne etter denne tiden og har fått blitt kjent med flotte ansatte og beboere, sier Eva.

Også Eva poengterer at RIBO virker til å være godt forberedt på å ta i mot studenter i praksis og hun kan godt tenke seg til å jobbe på RIBO en gang senere i livet.
– Jeg har lært mye her, men tror nok jeg vil ha noen år i jobb før jeg eventuelt kommer til å søke jobb her. Denne praksisperioden har vært veldig fin og jeg anbefaler alle som har mulighet om å søke seg hit, sier sykepleierstudenten fra Skaiti.  Foto: Sverre Breivik