Fritidstilbud

Vi satser på et bredt spekter av fritidstilbud.

Tilbudene legges opp i forhold til hver enkelt beboers behov for mestring, utfordring og praktisk motorisk kompetanseheving. Fritidstilbud skal inngå i den tiltaksplan som omfatter helheten rundt hver enkelt beboer. Her prøver vi å tenke utradisjonelt, og tar stadig nye virkemidler i bruk for å oppnå personlig mestring – et av nøkkelordene i RIBO`s grunnideologi.

Alle fritidstilbud er valgfrie, men det legges ned et stort motiveringsarbeid med utgangspunkt i mål og delmål som beboerne bevisstgjøres i forhold til underveis.

Innenfor RIBOs vegger har vi treningsrom, snekkerverksted, formingsrom, datarom, bordtennis og biljard. RIBOs personale innehar en bred kompetanse innenfor ulike praktiske områder, og ønsker å nyttegjøre seg dette i hverdagen.

Fritidseiendom

Fritidseiendommen Reinhagen i Sulitjelma benyttes til helgeturer for beboerne, gjerne uten ledsagere. Gården som i seg selv har en spennende historie, ligger sentralt til i Sulitjelmas fantastiske fjellverden med uendelige muligheter for alle årstider. http://www.sverrep.com/reinhagen.html

Friluftsliv

Saltdal kommune har en rik og variert natur som strekker seg fra fjord til høyfjell. Friluftsliv er derfor en naturlig integrert del av vårt tilbud. Den fysiske og psykiske helse går hand i hand, og dette forsøker vi å formidle til våre beboere. Ukentlig arrangerer vi turer i området.

Fiske

Det er muligheter til fiske både i fjorden og i fjellvann i Saltdal. Saltstraumen som ligger 8 mil fra Røkland, blir det arrangert dagsturer til når det er utsikter til godt vær.

Idrett

Tidvis legges det opp til tilbud om deltakelse i sportslige aktiviteter som fotball, svømming, innebandy, volleyball. Fast leieavtale av idrettshall, gymsal, svømmehall og treningsstudio. Har også deleierskap i ballbinge til fri benyttelse.

Andre aktiviteter

RIBO prøver hele tiden å utvikle spennende arenaer innenfor fritidstilbud og kan tilby både motorsport, sykling, maleverksted og mye annet. Vi har lagt til rette for trialkjøring og vi har også fri tilgang på sykkelcrossbanen som nettopp er ferdigstilt ved Røkland Skole (som ligger like ved).

Vi har gjennom år sett at veien til kontakt med våre beboere går gjennom ulike gode aktiviteter. Mange gode minner og samtaler har kommet etter felles opplevelser enten det er ute i marka eller inne.

I klatrehallen på Mørkved

Personvernvilkår

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.